Підрізування зубів у гризунів

Підрізування зубів у гризунів

Підрізування зубів у гризунів


Підрізування зубів у гризунів має дуже важливе місце у житті цих тварин. Відмінна риса всіх без винятку гризунів, всі вони харчуються рослинними кормами. У них дуже виражені пара різців у верхній та нижній щелепах. Кількість зубів коливається від 12 до 22 шт.

Різці дуже довгі, постійно ростуть. Завдяки тому, що емалевий шар покриває тільки передню поверхню різців, при обробці твердої поверхні вона стирається повільніше за задній, так що край завжди залишається дуже гострий. У типових гризунів ця пара різців єдина. Зуби у гризунів ростуть все їхнє життя і досить швидко.

Під час їжі гризуни самі автоматично сточують свої зуби, коли їдять корм або гризуть мінеральні камені. У випадку, коли у гризуна вже є недосконалість прикусу, то він не може сточити їх сам, і потрібно обов'язково показати його ветлікарю.

Найчастіше стоматологічні проблеми припадають на домашніх, так звані штучно виведені тварини.

Чому виникають проблеми із зубами у гризунів?



Патологія прикусу зубів у гризунів найчастіше починаються через те, що нижні зуби виступають і випирають перед верхніми зубами, після чого нижні зуби стають дуже довгими і висуваються назовні. Згодом на зубах з'являються гострі краї, вони часто ушкоджують ротову порожнину, щоки та язик. Після пошкодження може розвиватися різна інфекція у ротовій порожнині.

Потрібно звертати увагу на раціон харчування, він має складатися із різних кормів. Завжди має бути доступ до свіжої води. Має велике значення, щоб гризун міг гризти тверді предмети та їжу, у цьому випадку його зуби будуть однаково рівні, акуратно сточені.

У випадку, якщо у Вашої тварини навіть при правильному збалансованому раціоні все ж таки відзначається дефект прикусу, необхідно обов'язково показати ветеринарному лікарю (ветеринар для пацюків).

Доктор Вет – ветклініка у Львові, яка надає спектр послуг:
  • видалення зубів у гризунів;
  • підрізування зубів;
  • лікування абсцесів.

Для підрізання та укорочення зубів у гризунів використовуються спеціальні інструменти. Не намагайтеся зробити це самі, Ви тільки зашкодите своїй тварині.

Щоб Ваш гризун не хворів, потрібно спостерігати за його станом, оглядати зуби, рот, мацати мордочку. Якщо у Вашого вихованця-гризуна не симетрична мордочка, специфічний неприємний запах з рота, сильне слиновиділення або якщо тварина перестала приймати корм, потрібно обов'язково звернутися до ветеринарного лікаря.

Правильний догляд для гризуна запорука здоров'я! Ви повинні усвідомлювати важливість проведення оглядів та виконувати всі рекомендації ветеринарного лікаря, які допоможуть зберегти здоров'я вихованця.

Підрізка зубів у гризунів дуже важливе! Здоров'я вихованця залежить від Вашої турботи та догляду.скачать dle 11.0фильмы бесплатно

А что вы думаете по этому поводу? Оставьте свое мнение в комментариях ниже_)

  
Добавлено: 2023-10-26, 16:08
0
252

Похожие публикации


Добавить комментарий

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

0">
Наверх