Дверна фурнітура: види та особливості дверних ручок

Дверна фурнітура: види та особливості дверних ручок

Дверні ручки виконують як практичну, так і естетичну функцію. Крім свого прямого призначення, дверна фурнітура — елемент декору, який має вписуватися в інтер’єр приміщення.



Основні види дверних ручок


Інтернет-магазин «740» пропонує кілька видів дверних ручок:




  • Натискні. Такі ручки мають Г-подібну форму та кріпляться до дверей із двох боків. Запірний механізм, вмонтований усередині дверного полотна, спрацьовує після натискання на ручку. Такі моделі можуть встановлюватися як на міжкімнатні, так і на вхідні двері.




  • Поворотні, або кноби. Ці моделі поєднують функції ручки та засувки. Двері відчиняються після провертання ручки. Найчастіше кноби використовуються для міжкімнатних дверей.




  • Стаціонарні. Такі ручки можуть мати кулясту, круглу чи П-подібну форму. Це найпростіша конструкція, не пов’язана з механізмом замка. Для додаткової фіксації може застосовуватися роликова клямка чи кульковий фіксатор.




Для виготовлення дверних ручок використовують різні матеріали:




  • Дерево. Це оптимальний варіант для дверей із масиву деревини чи шпону. Дерев’яні ручки декоруються фігурним різьбленням і поліруються. Такі моделі не рекомендується використовувати для дверей у кухні чи ванній кімнаті, тому що вони мають невисоку стійкість до впливу вологи.




  • Скло. Для виробництва дверних ручок використовується богемське чи муранське скло. Скляні вироби вирізняються оригінальним дизайном і привабливим виглядом, але мають суттєвий недолік — крихкість. Із цієї причини скляна фурнітура не може піддаватися значним навантаженням і використовується здебільшого як декоративний елемент.




  • Пластик. Сучасні пластикові дверні ручки якісні та привабливі. Вони також мають широку колірну гаму, тому часто використовуються не тільки в офісах, а й у приватних будинках.




  • Метали та їх сплави. Це може бути іржостійка сталь, алюміній, латунь тощо. Металеві вироби вирізняються високою міцністю та зносостійкістю. Покриття з хрому чи нікелю надає ручкам елегантнішого вигляду.





За умови інтенсивної експлуатації рекомендується встановлювати ручки зі сталі чи латуні з хромованою поверхнею. Гарний варіант для вхідних дверей — моделі зі спеціальними накладками з анодованого алюмінію, що захищають замок від виламування чи вибивання.


Дверні ручки мають гармонійно поєднуватися з інтер’єром, тому під час купівлі необхідно враховувати їхній зовнішній вигляд. Крім того, дверна фурнітура повинна бути зручною в експлуатації.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно

А что вы думаете по этому поводу? Оставьте свое мнение в комментариях ниже_)

  
Добавлено: 2022-12-10, 05:06
0
1 010

Похожие публикации


Добавить комментарий

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

0">
Наверх